Monday Night Fever: Spordipäev Märjamaal

reede, august 20

Spordipäev Märjamaal

Et kõik ausalt ära rääkida nii nagu oli, tuleb alustada sellest et Märjamaa rahvatantsurühm Hopsani kutsus meid osalema spordivõistlusel, mis neil Savijalgadega juba traditsiooniks kujunenud. Meestele oli kavas kümnevõistlus ja naistele seitsmevõistlus just selliste aladega nagu päris spordis. Meie hulgas leidus nii neid, kes pidasid oma sportlikku vormi osalemiseks piisavaks kui neid, kes arvasid et tegemist on sigasportlikku üritusega kus heas vormis inimesed üksteiselt mõõtu võtavad ja otsustasid pigem kodus tugitoolisporti harrastada.
Reede hommikul kogunes Märjamaa Gümnaasiumi staadionile arvestatav hulk inimesi, täis energiat ja tahtmist näidata iseendale ja teistele oma sportlikke võimeid. Pidulik avadefilee läbitud asuti kõigepealt Tiina juhendamisel soojenduse kallale. Soojendus oli nii heal tasemel et higi voolas ojadena juba enne tõsist võistlust. Esimeseks pähkliks oli tõkkejooks. Paljud meist olid viimati seda harrastanud ammuses nooruses või polnud seda kunagi teinud. Sellest hoolimata loobujaid ei olnud - kõik üritasid nagu suutsid. Priit suutis kolmanda tõkke ületada efektse kukerpalliga,mis ei seganud teda aga edukalt finišeerimast. Kõigil õnnestus ületada kõik 10 tõket peaaegu et veatult, Riinile anti 10 tõkke ületamise eest tervenisti 15 punkti. Aga oli ka juba esimesi traumasid. Sagimist jagus staadionile mitmeks tunniks - kolm gruppi inimesi (2 meeste, 1 naiste)tegeles andunult spordiga. Ka lapsed said proovida oma oskusi jooksus, palli- ja odaviskes.
Igaüks lahendas ettetulevaid ülesandeid nii nagu oskas - mõni mees hüppas kõrgust konnastiilis, mõni ederpidi saltoga, meeste teivashüppes nägi tõelisi eneseületamisi nii algajatelt kui tegijatelt - mitte ainult tegijad ei ületanud endast kõrgemaid kõrguseid. Martti ületas latil kõrguse, mis ületas tublisti tema kasvu ja oli Ivo kasvuga samaväärne. Seega on noorema põlvkonna päheistumise oht täiesti reaalne ja realiseeritav. Naiste odaviskes hoidsid enamus oda käes esimest korda, meie rühma naised olid taas üksmeelsed - esimene ring lõppes kõigil nulliga, järgmistel katsetel saadi ikka ka tulemusi kirja. Vigastatuid tuli iga tunniga aina juurde, aga see ei takistanud kedagi edasi võistlemast. Igaüks sai valida omale sobivad alad ja mittesobivatest loobuda. Kui ala vähegi jõukohane, siis löödi rõõmuga kaasa. Me üritasime küll jalgrattal kohalevändanud Marssalit ära rääkida, et äkki ta sõidab meie eest 800 m / 1500 m jooksudes, aga kahjuks oli tal lahkumisega kiire ja nii tuligi meil endil elu eest liduda.
On siililegi selge, et Hopsani sportlikku kollektiiviga meie rühm väljatulnud koosseisus konkureerida ei suuda. Aga kunagi tuleb ehk ka võimalus esitada neile väljakutse meile sobivatel aladel - leilivise, naiste heitmine tünni, 800 m autoga mereni jms. Jaaa, Guits, siis tuleb sinu tähetund! Loodan, et sa täna ikka kõvasti harjutasid ja meid alt ei vea.
Aga ega me ennast sellest heidutada ei lasknud. Meie tulemused olid reeglina kahte liiki - BB (best before) või PB (personal best) ja kõik jäid sellega väga rahule. Oma tulemusi mäletan ma lapsepõlvest umbes 5.-6. klassist. Endale üllatuseks suutsin isegi kuuli tõugata kaugemale kui oma varbaots. Meie edukaimaks sportlaseks osutus seekord Riin. Aga jagus meile medaleidki - veteranide klassides tegime puhta vuugi - naistele esimene ja teine koht (Ülle ja Marvi) ja meestele kolmas koht (Pikk). Isegi šampust saime rohkem kui teised - mitte ainult auhinnalise kolmanda koha eest rühmade arvestuses, vaid ka ergutusauhinna järgmise aasta ürituse korraldamiseks. Nii et - kõigil neil, kes meiehulgast üritusel ei osalenud, on järgmisel aastal hea võimalus organisaatoritena kätt proovida. See on kohalolnute üksmeelne arvamus.
Kokkuvõttes oli üks igavesti lahe päev ja keegi kohaletulnutest ei kahetsenud, et nüüd tuleb paar päeva kodus haavu lakkuda ja kangeid lihaseid taluda.

2 kommentaari:

  1. Kui me Katsiga k 11 reede hommikul Viljandi poole startisime, olime mõtetes teiega. Isegi Märjamaa teeviida juures saatsime omapoolsed jõuvarud teie poole teele. Tundub, et saite kätte. :)
    Ka meie üritus Männiku metsatalus ja Ugala teatri suvelavastus olid vinged.

    VastaKustuta
  2. Veel pilte Savijalgadelt ja Hopsanilt:
    http://picasaweb.google.com/marvisto/PutukateSuvemangud3Marjamaal#

    http://hopsani.planet.ee/20100820_Putukad2/Andrus/

    VastaKustuta