Monday Night Fever: Kukerpillidega Lohusalus

esmaspäev, juuli 19

Kukerpillidega Lohusalus

Sel ajal kui tublim osa meie kollektiivist on teel Europeade'le ja puhkas oma seiklusrikkalt alanud reisist jalga Poolas Aramise hotellis, kogunesid mõned meist Lohusalu sadamasse, et Kukerpillide saatel laupäevaõhtut veeta.
Meie esindatus oli tagasihoidlik. Puudumise eripreemia kuuluks seekord vast Tomile, keda vabandas asjaolu, et tema saabumata jäämises olid seekord süüdi lätlased, kes oma kuue varbaga ei suutnud Kaera-Jaani kuidagi teistmoodi selgeks saada kui et Tom nendega kaks päeva jooma pidi.
Kukerpillid ei olnud minetanud oma headust - mängiti vanemaid ja uuemaid lugusid ning ikka neid, mida rahvas ootas ja mille saatel oli tore jalga keerutada. Avaloona mängiti Külavalssi, aga kuna kvoorum ei olnud seekord kogunenud, siis see tants jäi seekord tantsimata. Emajõge seekord ei kõlanud, aga isegi kui kvoorumit oleks jagunud, oleks see lugu ilmselt ennem lõppenud kui ühed-kahed selgeks oleks määratud. Küll sai aga meenutatud kõiki muid tantsusamme valsist polkani. Paar korda tuli tõdeda, et ega muusika rahvatantsijat eriti ei sega. Purjeka Berta meeskond proovis pidu huvitamaks teha ning kallas muusikutele peakohalt pisut vett kaela, aga pidutuju see ei murdnud ning tundus, et nad jõudsid muusikutega ka kokkuleppele.
Tegemist oli täiesti ebatraditsioonilise üritusega - me ei helistanud Guidole, naised ei kleepinud ennast Suure Veski külge, rekordeid ei püstitatud, aga lõbus laupäevaõhtu oli sellegipoolest. Kellel sellest nostalgiast jäi väheks, sai seda ise juurde otsida - nt Pikk, kes meenutades lapsepõlve mängumaid suutis kohale orienteeruda ammust piirivalveteed pidi.

Järgmisel laupäeval (24.07) esinevad Lohusalus Meie Mees ja Bläck Rokit. Kellel huvi, saab nautida ja jalga keerutada. Kõht on kasulik ennem täis süüa, sest suure hulga publikuga jääb kohalik pubi pisut jänni. Nii tuli meil oodata küüslauguleibasid pool tundi ning 15 juustuviilu lõikus kokk taldrikule tervelt kolmveerand tunniga. Kaua pakutavate praadidega aega läheb, võib ainult oletada. Joogi ja pirukad saab kiiremini kätte.

1 kommentaar:

  1. Järjekordselt siis 1 vahva nädalavahetus teil seljataga. Õed Tihedad veetsid terve laupäevase päeva Laulasmaa rannas päikest võttes ja supeldes. Ja loomulikult on inimesed peale päikesevõtmist surmväsinud, et isegi meelde ei tulnud enam pidu peaaegu, et naaberkülas. :)
    Seniks jällenägemiseni.
    Nautige suve ja pidage vastu selles kohutavas kuumuses.

    VastaKustuta