Monday Night Fever: 2x220m maanteetantsu Põlvamaa piiri poole.

teisipäev, august 23

2x220m maanteetantsu Põlvamaa piiri poole.

Tere, kõik see pere!

Hommik algas ähvardavalt tinahalli tilkuva taevaga. Õnneks polnud kõigevägevam sedapuhku lätlane ja keeras minu taskus punnitavat kilekeepi nähes oma kraanid kinni.
Autoga stardipaika kulgedes hakkas asi arenema ja meeleolu tõusma Vana-Kuuste sildi juures, kui märkasin teosammul liikuvat kollaste vilkuritega kolonni. Sellest vaikselt möödudes silmasin masinate vahel paari paari mamsleid tantsu keerutamas.
Edasi oli terve teeäär nii paari- kolmesaja meetriste vahedega rõõmsalt lehvitavate tantsupaaridega palistatud. Ja seda mitmete heade kilomeetrite ulatuses. Tuju kõikseaeg kerkis. Oma järjekorda ootasid ka möödundsuvised Europeadeseltsilised Kolumatsid.
Lõpuks paistis Upsijate lähtejoon- Talvikese külasilt ja meie kogunev seltskond. Veerevkoosseis pargitud, oli kohaloleku kontrollajani 5 minutit. Õigeaegselt lõime oma pundi pikaks- pidime läbima oma 1,3km kuue paariga. Ja siis algas tore ootamine jahedal ent õnneks kuival ennelõunal mööduvate autode tuututamise saatel.
Jõudis kätte meie stardiaeg- 10:30 a.m., aga mürtsuvat kolonni ei kuskil. Tuli hoopis kuller sõnumiga, et kannatage veel 10 minutit ja püüdke siis võimalusel kiiremalt tantsida. Nii oligi. Umbes 600. sek. möödudes saabus eelsalk- jalgrattur ja varsti saateauto sildiga pikk veos.
Ja kostus- paistiski kauaoodatud ekipaaž, tundus, et mitte enam nii teosammul. Olin meie rühma teine vahetus. Mõnus ärevus hinges kasvas. Veoka varjust osaliselt nägin ehk tundsin ka muusikast ära Kiigadi-Kaagadi meie esikpaari esituses. Tea, mis järgmine tants on, mõtlesin.
Teatepulka saades vahetus fonogrammil lugu. (Ilma pausita). Tuli Raabiku, üsna pikalt tuli, pea minu teatetee lõpuni. Noor nägus neidis haardes kulges teekond hoogsalt ja lõbusalt, lausa lenneldes. Enne pulga uude pihku pistmist jõudis alata Savikoja venelane. Ei mingit lõppu veel, alles sai alustatud! Erinevad liikuvaid episoode Savikojast kolmanda vahetuse kannul sooritades keris maantee meid Tartust kaugemale. Sai veel otsake Tõmba Jürist tantsitud, kui neljas vahetus ohjad haaras. No aitas sinna kahest tantsupaarist ja mulle kahest etapist selleks korraks ning lahkusin rivist. Pealegi tööpost ootas.
Kokkuvõttes igati positiivne emotsioon ja tore ettevõtmine, kiitus korraldajatele!
Ootan põnevusega nädalalõppu ja Hiiumaad!

Teie Kahepaikne

1 kommentaar:

  1. Väga vaffa! Lohutav on, et tänu praamiliiklusele algab Hiiumaal kõik ajaliselt otsast peale, muidu koguneks neid kümneid minuteid mahajäämust selleks ajaks vast juba liiga palju :)

    VastaKustuta