Monday Night Fever: Suusareis, mille jooksul kordagi mäele ei saanud

neljapäev, märts 24

Suusareis, mille jooksul kordagi mäele ei saanud

Esimesel päeval mäele me ei läinud, kuna bussisõit Friedrichshafenist Söldenisse võttis liiga pikalt aega ning pimedas nagu teada Austrias ei lauatata, vaid tehakse apre-skid.
Üritasin küll külalistemajas läti lumelauga veits sõita, kuid kodurahu huvides, et perenaist mitte traumeerida, loobusin viimasel hetkel. Vähemalt jäi trepp ning trepikäsipuud terveks ja meie külalistemajja edasi elama.
Teisel päeval mäele me ei läinud, kuna päike paistis ning näkku oli vaja veidi jumet tekitada. Tegelikult proovisin kergelt musti mägesid. Aga seda ainult natukene.

Kolmandal päeval mäele me ei läinud, kuna öösel oli tulnud mingi meeter värsket lund ning värskes puudris pole ju mingit lõbu lauatada. Seda enam, et nähtavus oli 10 mm ja mägi sipelgaid täis. Lihtsam ja lõbusam oli kepsutavaid hobuseid jälgida
Neljandal päeval mäele me ei läinud, kuna päike paistis ja oli ilgelt külm. Tipus mingi -20 kraadi ja tuul puhus nii, et jäid mäepeal seisma. Jällegi ei olnud eriti lõbus.
Viiendal päeval mäele me ei läinud, sest teenindus oli hea. Ainukene probleem oli tasumisega, kus kaarditerminalis sai paber otsa ning pidin jääma nõusid pesema. Kas teatsite, et kaarditerminal ei tööta ilma paberita? Lähim "paberivabrik" oli kuskil külas. Lihtsam oli nõusid pesta, sest teenindus oli ju hea.

Kuuendal päeval mäele me ei läinud, sest jällegi oli lumi maas ning nähtavus oli kahanenud 5 mm peale. Lisaks hea teenindusega kohast lahkumisel kukkus keegi, vist ise, mu prillid katki. Seega polnud klaasi ees, silm sinine ning midagi muud peale sinika ei näinud. Fotokas keeldus samuti valgest valgusest pilti tegemast.
Seitsmendal päeval mäele me ei läinud, sest nagu alati paistis päike ning buss tuli meid lennujaama ära viima.
Kõik. Mingitel päevadel toimus muidugi ka apre-ski. Igas kohas toimus lööma. Reeglina hollandlased omavahel ja täiesti lambist. Vahetevahel kohtas ka kipsis naisi ning mehi. Kipsis naisi oli arvuliselt rohkem. Kõrtsmikud nõudsid tippi väitega, et ainult sellest nad ju elavad. Palka ei maksta või siis on see minimaalne. Ühesõnaga - järgmine kord Itaaliasse või veel parem Tšiili.

3 kommentaari:

  1. Täitsa lahe sportlik reis !
    Järgmine kord võiks Floridasse suusatama minna ,seal vähemalt ei ole külm ja nähtavus on enamasti hea.Usun ,et suusatada saab seal raudselt sama palju kui te seekord Söldenis saite,või ehk natuke vähem :-)

    VastaKustuta
  2. Mulle niuksed reisid meeldivad, aint et ma läheks ikka vähemasti korra mäele ka, võimaluse korral muidugi ... Kui ilm lubab, teenindus on kehv jms jne

    VastaKustuta
  3. Kusjuures praegalt on siin Austria Tiroolis 16 kraadi (kuna on ohtu) päeval oli 20 kraadi. Jah mingid hullud käivad mägedes ringi ka suuskadega (all oitsevad voililled), kuid lumi on märjas vaalus ja nukid on paljad. Normaalsed inimesed nagu mina naudivad päikest ja Stiegelit
    Oige suusailma on ikka jaanuaris-veebruaris... järgmisel aastal läheb asjaks, pange vaim valmis... :)

    VastaKustuta