Monday Night Fever: Aasta Päästja tiitli saab Tom

pühapäev, jaanuar 9

Aasta Päästja tiitli saab Tom

Nii nagu teistel, nii ka minulgi helises täna hommikul liiga vara telefon. Tuttav naishääl küsis kummaline kahtlus hääles - kas õue oled juba vaadanud wä? No, ma ei olnud. Ja tundus, et ega`s sellest midagi ei muutunud kah. Sula ja lörts tõsihingelisi folkloriste ei takista. Loomulikult. Kohtumispaik sai määratud Vana-Toomase ette platsile. Ja kogunesimegi peaagu sirge kuuse kõrvale. Vaikselt saime kokku paari, siis teise ja kolmandagi, aga üx paar jäi poolikuks.
 




Sel hetkel astuski esile Tom. Saime kvoodi kokku ja võisimegi oma verbaal-tanstulise kollektiivi äe registreerida.
Registraatori juures selgus, et kogu raja peale oli üx tänavajupp täitsa vabaks jäänud mille MNF täitis oma kambaga. Mitte kedagi ei olnud kes seal tantsiks. St. kõik oldi juba kuhugi ära paigutatud. Meid päästis Tom ja meie päästsime ürituse - nii et tuleb välja, et tegelikult tõi kogu eesti folkloori kastanid tules välja meie enda väike Tom. Igati tubli ja kiitust vääriv tulemus. Jällegi. Kuna troppideta lavale ei minda tuli enne tansulise tegevuse algust teha väikesed kraadidega topsid. Tegu tehtud, asi hooleta. Muuseas oli üritus pingevaba sest Volte meie seas ei olnud. Kuigi oleks ju võind olla. Peatselt oli kell 12 ja üritus hakkas võtma tuure üles. Sõna said ürituse korraldaja ja peakorraldaja ja Lõuna-Eesti esindusluuuletaja, kes tutvustas uut Eesti rahvatantsu Telemark ja keegi veel, kes palus meil lihastesse sooja sisse saamisex tantsida üx Saaremaa Valss. Hea mõte.  
Tropid tehtud, valss tanstitud suundusime meile kindalksmääratud kohale. Olevimäe keskel (see oligi meie plats) panime paika ka stoori, et me kõik ikka teadsime mis on tantsu sisu ja et keegi ei tansiks jumala eest huupi jumal teab mida. Orienteerumisel tekkisid väikesed vaidlused, mis lahendati läbirääkimiste korras.




Meie juhendaja valis endale sobiva paarilise ja näitas ette tantsusammud, mida järgnevatel meetritel tuli teha. 
Kuna musikaalse HTV saabumiseni oli pisut aega, jõudis Väike Veski kokku lugeda oma värsked uued rublad, veendumaks et nendest piisab liikmemaksu maksmiseks ja ulatasime ka raskel ajal abikäe karmides talveoludes võitlejale

 
Eemalt hakkas kostuma musikaalse HTV tümpsu ja Sõprus lähenes meile teatepulgaga.


Ja me saime jälle tantsida. Labajalavalss, kabujalavalss, väravad, pugemine ... Uhh krt kül me oleme ikka andekad. Teatepulga andisme edasi ilma eriliste vahejuhtumiteta. Peale seda kohe hakkaski juhtuma . Vaid paar hetke oli järgmine rühm tantsida jõudnud, kui kõrvaloleva maja katuselt tõsiselt suur lume ja jää kogus katuselt alla. Hea, et keegi hullemalt viga ei saanud. Ehmatus oli päris kõva. Selle majaomaniku nahas küll ei tahaks olla. Edasi oli igav masstants tagasi Raekoja platsile. Sõime veel veitsa pannkooke ja jõime õlletaolist jooki ja läksime koju , et valmistuda järmisteks vägevatex juhtumiteks.


Ja kellel jäi nägemata meie etteaste telepurgis, eks vaadake siis siit uuesti:
http://www.reporter.ee/2011/01/09/vanalinnas-anti-algus-katkematule-teatetantsule/

1 kommentaar:

  1. Tubli. Hea et väike rakukenegi olemas oli, kes meie lippu kõrgel hoidis. Ja telestaarid said teist kah veel kauba peale. Nüüd olete 10 korda kuulsamad. :)
    Ise istun kodus haiguslehel. Ikka veel. :(
    köhh-köhh :(

    VastaKustuta