Monday Night Fever: Jaanitulel Maardus

pühapäev, juuni 26

Jaanitulel Maardus

23. juuni hommik, õmblen veel viimaseid litreid pluusivarrukatele, nööbid ja triigin, aurutan..... VALMIS!  Valmis rahvuslikus stiilis rahvariided mida juba 3 kuud tehtud (vaata alt pilte), kuid see kuidas need riided tekkisid ja kuidas õmblemine jm. toimus see on eraldi jutt ja järgmine nädal saate juba lähemalt sellest teada ja lugeda.

Niisiis 23. juuni õhtul oli kamp hullujalgseid ja rõõmsameelseid rahvatantsuhimulisi pääsukesi kogunenud Maardusse, et tantsida enda ja vennasrahvaste rõõmuks 20 minutiline kava.
Kui välja jätta hirmus tugev tuul, mis lava uppi lennutas ja auklik tantsuplats oli kõik tavaline.

Täpselt kella 20.00  oli meil au avada pidulik kontsert. Esimesed 3 lugu olid rahvuslikud ja Pääsukeste kavas olnud juba mitmeid aastaid, otsustasime need lood Indrekuga igaks juhuks vahele jätta, et mitte kaost platsil tekitada.

Hiljem liitusime kambaga  ja kõik möödus kenasti kuni algas Mulgi polka (kiire variant) - peale esimest kaheksat takti korraks muusika katkes, kostus mingi surin ja siis, mõni hetk hiljem tuli muusika tagasi.  Nutikamad meist said aru, et osa muusikast on vahele jäänud, kuid otsusasime jätkata, sealt kus pooleli jäime. Saime veel nats tantsida kui lugu lõppes. Olime täpselt poole peale jõudnud, tegime kena kummarduse ja lahkusime rõõmsalt tantsuplatsilt. Usun, et peale meie ei saanud keegi aru, et pool jäi tantsimata.

 Siis veel mõned kiired tantsud nagu "Härg",  "Naine...." ja  meie lemmiklugu "Sind Taevatäheni"- selle suutsime puhtalt ilma kaladeta esitada. Lõpetasime Jaanipäevale  kohaselt Kaera-Jaaniga. Vanadest aegadest ei mäleta sellist esinemist, kus tuul oli nii kõva, et kaabut pidi tantsu aeg kinni hoidma.


Rahavas oli väga rahulik, ilmselt oli kellaaeg liiga varajane ja ka vägijookidega kuritarvitajaid veel näha polnud.  Seisti ringis ümber meie, enamus oli pakitud jopedesse ja kampsunitesse, paljud einestasid ja lapsed keksisid rõõmsalt ümber meie.
Hiljem, peale esinemist soovisime minna Maardu linnas suvalisse kohvikusse, et natuke sooja saada ja kohvi juua, kuid kahjuks peale pikka otsimist leidsime 2 kohvikut, ning mõlemad olid suletud. Üks kohvik avati muuseas kell 0.00 aga  kuna kell oli alles 9 õhtul siis otsustasime, et ei viitsi nii kauaks selle kena linna külalisteks jääda. Kabujalad autosse, kes läks tööle, kes koju pidutsema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar