Monday Night Fever: Talverõõmud Tallinnast

pühapäev, jaanuar 10

Talverõõmud Tallinnast

Trotsides tänast külma, nimelt päikese käes näitas kraadiklaas -11, sai siiski Nõmmel uisutamas ja kelgutamas käidud. Kuum tee termosega kaasas ja pirukad ka.

Uisud, soe fliistekk kelgule ja läbi metsa Nõmme spordibaasi poole minekule.

Looduslik jää on ikka hoopis teistsugune, kui tehisjää. Pole nii libe ja vahest veidike konarlik. Õnneks ei kukkunud kordagi. Gertty algul torises, et ei oska, aga varsti tuhises ringi nagu vana kala. Hiljem hakkas juba igasugu trikke tegema. Sai isegi mõningaid trikke proovitud ja meelde tuletatud. Need polnud küll suurem asi trikid aga vana inimese jaoks ikkagi. Pole ju enam 40-st palju puudu.
Liuväljal oli lahedasti ruumi. Inimesed panid täna rohkem rõhku suusatamisele. Igatahes oli suusalaenutus pungil inimesi täis ja kui endal suuski pole eks siis tuleb seista. Peab vist oma suusad ka maalt ära tooma.

Peale tunnist kiiremaid ringe sai ka kelgutama mindud. Suusahüppetorni juures on slaalomi ja snotubbingu rajad. Kuna meil olid oma kelgud kaasas, siis valisime natuke vaiksemad mäed ja nautisime tasuta kelgusõitu. Õnneks on mets täis igas suuruses mägesid. Vali millist tahad.

Peale mitmetunnist külmas rassimist, tegime mäel ka väikese talvise pikniku. Soe piparmünditee maitses imehästi. (Ja jäggermeistrit polnudki meil kaasas.) Päike oli juba päris madalale vajunud ja ilm veelgi külmemaks läinud. Igatahes olid mul juuksed juba härmas. Kodus selguski, et on -14. Aga ega seal rassides eriti aru ei saanud, et ilm nii külm on. Gertty on isegi mütsi peast visanud.

Selline nägi siis välja minu nädalavahetus. Uisutades ja kelgutades.



Tervitused kõigile, kes Austrias lõbusalt aega veedavad!
.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar